Ga naar de inhoud

Ondanks het succes van onze staking op 7 en 8 november blijft het management het signaal van het spoorwegpersoneel negeren. Hierdoor moesten we ons actieplan verderzetten met een 48u-staking in december.

Het management weigert de vooropgestelde reorganisaties en productiviteitsmaatregelen op pauze te zetten. Deze maatregelen hebben niet alleen een negatieve impact op onze werkomstandigheden, maar vooral ook op de dienstverlening naar de reizigers toe.

Het management blijft blind voor de huidige malaise bij het spoor en weigert de huidige toestand te stabiliseren. Het is in eerste instantie essentieel de aanwervingsdoelstellingen te verwezenlijken en te streven naar een realistische operationele werking!

Ondertussen worden de vakbonden gestigmatiseerd die de huidige toestand bij het spoor reeds lang voorspeld hebben. Er wordt meer geïnvesteerd in contracten met consultants dan in een sociale dialoog met het spoorwegpersoneel!

Onze eisen zijn NIET veranderd:

  • STOP de zoveelste productiviteitsmaatregel op de rug van het spoorwegpersoneel dat voor en achter de schermen het verschil maakt
  • STOP de zoveelste reorganisatie zonder operationele meerwaarde.
  • NEEN tegen de contractualisering van statutaire jobs die essentieel zijn voor het verbeteren van onze dienstverlening en de toekomst van de Belgische spoorwegen.

We roepen meer dan ooit op tot solidariteit van alle spoorwegmedewerkers. Het gaat om de toekomst van onze spoorwegen als openbare dienst en het welzijn van ons allen! Onze dank en waardering aan iedereen die onze acties ondersteund hebben.